Jak przechowywać stoły i krzesła w lokalu gastronomicznym?

Jak przechowywać stoły i krzesła w lokalu gastronomicznym?

Nabywając krzesła i stoły do lokalu gastronomicznego zazwyczaj decydujemy się na zakup większej ilości. Najczęściej jest to podyktowane względami praktycznymi – zawsze można dostawić krzesła, jeśli więcej gości odwiedzi nasz lokal.

Przeczytaj również: Wybieramy meble do salonu – jaki styl będzie najlepszy

Ponadto kupuje się stoły i krzesła na zapas, w razie gdyby któreś uległo zniszczeniu lub uszkodzeniu. Kupowanie większej liczby krzeseł i stołów niż wymaga tego lokal wiąże się z problemami z przechowywaniem tych mebli.

Przeczytaj również: Szafy do zadań specjalnych

Jednym z najlepszych sposobów magazynowania stołów i krzeseł jest ustawianie ich jedno na drugie. Dzięki temu można ułożyć kilkanaście krzeseł na bardzo małej powierzchni.

Przeczytaj również: Kariera szaf systemowych

Jednakże, aby było to możliwe już na etapie urządzania lokalu gastronomicznego trzeba zdecydować się na meble sztaplowane. Tego rodzaju krzesła i stoły zaprojektowane są w tak, aby móc układać je w ten sposób.

Takie magazynowanie mebli umożliwia zaoszczędzenie miejsca i świetnie sprawdza się nawet przy niewielkich zapleczach.